Neem contact opContact

Formulieren gebruiken

Bekijk onderstaande video om te zien hoe u uw formulieren kunt gebruiken.

Toegang tot de formulieren

Het overzicht van de formulieren ziet er iets anders uit dan de andere overzichten omdat we Gravity Forms gebruiken, een plugin voor formulieren. U kunt een bestaand formulier selecteren en aanpassen of een nieuw formulier toevoegen.

Een formulier aanpassen

Als u een formulier wilt aanpassen, bijvoorbeeld het contactformulier, klikt u op de titel van het formulier. Aan de linkerkant ziet u de velden en aan de rechterkant de verschillende eigenschappen van die velden of de mogelijkheden om toe te voegen.

Velden toevoegen en instellen

U kunt heel eenvoudig een veld naar de gewenste plaats slepen. U kunt bijvoorbeeld een extra tekstregel toevoegen. Klik vervolgens op dat veld en u krijgt de veldinstellingen te zien. Hier kunt u bijvoorbeeld instellen dat dit veld de e-mailadres van de bezoeker vraagt. U kunt ook aangeven of een veld verplicht is of niet.

Toestemmingsveld toevoegen

Het is belangrijk dat u bij formulieren ook een toestemmingsveld toevoegt. Dit is mogelijk via de geavanceerde velden. U kunt hier ook een link toevoegen door middel van HTML om te verwijzen naar het privacybeleid.

Formulier opslaan

Wanneer u klaar bent met het bewerken van uw formulier, klik dan op de blauwe 'Opslaan'-knop.

Inzendingen bekijken

Het is mogelijk om de inzendingen van het formulier te bekijken. Hoewel de juiste instellingen ervoor zorgen dat er ook e-mails worden verzonden, is het altijd handig om de inzendingen ook te kunnen zien.

Formulierinstellingen

Het is belangrijk om de formulierinstellingen te controleren. Bij de algemene instellingen kunt u de naam van het formulier en eventueel een beschrijving instellen. Bij de bevestigingen kunt u instellen wat er op de website gebeurt als iemand het formulier heeft ingevuld. Standaard is er een standaardbevestiging waarbij mensen de tekst 'Bedankt voor uw bericht' zien. Het is ook mogelijk om een omleiding naar een andere pagina in te stellen.

Notificaties instellen

Bij de notificaties moet u instellen wie een melding krijgt als iemand het formulier heeft ingevuld. Standaard hebben we een melding voor de beheerder, die dus een melding krijgt dat iemand het formulier heeft ingevuld. Het is ook mogelijk om meerdere meldingen aan te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld ook de bezoeker die het formulier heeft ingevuld een melding per e-mail sturen.

crosschevron-down