Neem contact opContact

Algemeen

Bekijk onderstaande video voor algemene informatie over hoe u uw kerkwebsite kunt aanpassen.

Inloggen

1. Ga naar uw kerkwebsite op het internet.
  2. Voeg aan het einde van de URL "/wp-admin" toe en druk op Enter. Hier kunt u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.
  3. Klik vervolgens op de blauwe 'Inloggen' knop.

Navigeren

Na het inloggen komt u terecht op de beheerpagina van de website, ook wel de 'achterkant' genoemd. Hier kunt u de volledige inhoud van de website beheren. De beheerpagina bestaat uit een linkermenu en een bovenmenu.

Om naar de 'voorkant' van de website te gaan (hoe bezoekers de website zien), klikt u op de knop linksboven in de bovenste balk met het huis-icoon. U kunt terug naar de beheerpagina met dezelfde knop.

Pagina's bewerken

Als u een specifieke pagina wilt bewerken, navigeer dan naar die pagina op de voorkant van de website en klik op de 'Bewerken' knop bovenaan de pagina.

Overzicht van de website

De website bestaat uit verschillende pagina's, waaronder de hoofdpagina en diverse subpagina's. Deze kunnen verschillende soorten inhoud bevatten, zoals nieuwsberichten, aankondigingen van evenementen, teamleden, contactformulieren, nieuwsbrieven en meer. Deze pagina's zijn opgebouwd uit verschillende blokken, zoals knoppen en nieuwscarrousels.

Beheer van de website

In het linkermenu van de beheerpagina vindt u verschillende opties voor het beheren van de website:

• Dashboard: Geeft algemene informatie over de website.
  • Berichten: Hier kunt u nieuwsberichten beheren.
  • Media: Beheert alle foto's op de website.
  • Formulieren: Hier kunt u alle formulieren op de website beheren.
  • Pagina's: Dit is de basis van de website. Hier kunt u de inhoud van de verschillende pagina's beheren.
  • Vieringen/Activiteiten: Beheert de aankondigingen van evenementen.
  • Teamleden: Hier kunt u informatie over teamleden beheren.
  • Kerkpapieren en gebeden: Beheert de inzendingen voor de digitale kapel.

Aanpassen van berichten en pagina's

Bijna elk type bericht of pagina bestaat uit een titel, een tekstveld, eventueel extra opties en een uitgelichte afbeelding. De uitgelichte afbeelding is de afbeelding die altijd wordt getoond in het overzicht of op de individuele pagina. Denk eraan om na het maken van wijzigingen op de blauwe 'Opslaan' knop te klikken.

crosschevron-down