Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat is een bestand om een beveiligde verbinding te maken tussen uw website en de browser van de bezoeker. Over die verbinding gaat vaak gevoelige informatie, bijvoorbeeld als uw bezoeker u een contactaanvraag stuurt via het formulier op uw website, of het delen van informatie op Facebook of wanneer hij of zij inlogt in uw website.

Om de gegevens te versleutelen moet er gebruik worden gemaakt van een zogeheten SSL certificaat. Dit kun je herkennen aan https:// in de adresbalk.

Hierboven ziet u een voorbeeld van een beveiligde website.

Hierboven ziet u een voorbeeld van een niet beveiligde website. De gebruiker krijgt dan een waarschuwing in de adresbalk.

Type certificaten
Er zijn een aantal soorten certificaten  welke voor verschillende doeleinde geschikt zijn.

Standaard certificaat: Dit certificaat is geschikt voor websites zonder commerciële functie, bijvoorbeeld: kerken of instellingen
Certificaat met bedrijfsgegevens: Dit certificaat is geschikt voor kleine bedrijven die wel hun naam in het certificaat willen hebben staan maar niet zichtbaar in de browser, bijvoorbeeld ZZP’ers.
Certificaat met bedrijfsgegevens en groene balk: Dit certificaat is geschikt voor webshops en grote bedrijven. Hierbij zie je wel de naam van het bedrijf op de balk vermeldt staan.

Hierboven ziet u een voorbeeld van het derde certficaat (Certificaat met bedrijfsgegevens en groene balk).

Voordelen SSL

Er zijn verschillende voordelen aan SSL. Dat zijn onder andere de volgende:

Het verkeer van en naar uw website is beveiligd.
Hogere waardering in Google.
Zichtbare beveiliging voor de bezoeker.
Betrouwbare uitstraling.

Waarom is SSL zo belangrijk?

Per 25 mei 2018 wordt er een nieuwe wet van kracht, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) vanaf die datum geldt binnen de gehele EU dezelfde wetten en regels over het beschermen van persoonsgegevens.  Wat inhoudt dat bedrijven en instellingen per die datum de gegevens van de klanten moeten beveiligen (beschermen).

Ook op een website worden persoonsgegevens verwerkt, denk hierbij aan contactformulieren, inschrijven voor verschillende activiteiten, maar ook het delen van berichten door de bezoeker van uw website op Facebook moet via een beveiligde verbinding (SSL verbinding) gebeuren. Omdat SSL certificaten complex zijn om in te stellen helpen wij u graag op weg.

Voor meer informatie of het verkrijgen van een SSL certificaat, kunt u contact opnemen.

Welkom bij Webheld, wij realiseren graag uw website!

Wij vormen een goed op elkaar ingespeeld team professionals dat u heel graag helpt om online op de beste manier vindbaar te zijn.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Een kop koffie of thee staat voor u klaar!

Website door: Webheld.nl

Webheld is ook te vinden op HostingWijzer.nl

NieuwsbriefBlijf op de hoogte en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief