Waarom is onderhoud belangrijk?

Met het bouwen en online zetten van een website is het werk niet af. Websites die “klaar” zijn moeten nog regelmatig onderhouden worden om snel, gebruikersvriendelijk en veilig, met andere woorden “up-to-date” te blijven.

Iedere paar weken krijgt WordPress updates die voor nieuwe functionaliteiten en betere beveiliging zorgen. Hierdoor moeten WordPress-sites regelmatig worden bijgewerkt zodat alles goed blijft werken. Dit geldt ook voor de gebruikte plugins, die ook geregeld moeten worden bijgewerkt en gecontroleerd. Dit is noodzakelijk om de volgende drie redenen.

  • Ten eerste bieden deze updates nieuwe functionaliteiten en verbeteringen voor bestaande functies, die de site gebruikersvriendelijk houden voor zowel bezoekers als beheerders.
  • Ten tweede zorgen de updates en het onderhoud ervoor dat de site snel en toegankelijk blijft, wat prettig is voor de bezoekers. Dit houdt de site ook aantrekkelijk voor zoekmachines, die vaak letten op de snelheid van de website. Door het “opschonen” van verouderde plugins, berichten en database-onderdelen wordt de site sneller en blijft het veilig, wat ons brengt op het volgende punt;
  • Want ten derde moeten sites ook regelmatig worden onderhouden om ze veilig te laten blijven. Bij oude versies van WordPress en plugins worden altijd nieuwe veiligheidsrisico’s ontdekt die met nieuwe updates verholpen moeten worden. Als de WordPress-installatie of plugins te lang niet worden bijgewerkt, kunnen grote gaten in de beveiliging ontstaan. Oudere Websites die niet meer worden onderhouden zijn daardoor kwetsbaar voor hackers. Daarom is het belangrijk om geïnstalleerde plugins en andere onderdelen regelmatig te controleren en waar nodig op te schonen en te vervangen.

Behalve het updaten en bijwerken van de WordPress-installatie en verschillende database-onderdelen, houdt het goed onderhouden van een site ook in dat er regelmatig back-ups gemaakt worden. Hierdoor kan de site worden teruggezet als die door een fout niet meer toegankelijk wordt of de inhoud gewist wordt. Verder moeten updates voor plugins en thema’s gecontroleerd worden op compatibiliteit met de bestaande WordPress-versie, zodat deze niet met elkaar in conflict komen en problemen veroorzaken. Ten slotte moeten de links van een site af en toe gecontroleerd worden om te kijken of ze nog werken, wat de zichtbaarheid voor zoekmachines ten goede komt.

Voor het up-to-date houden van uw website biedt Webheld verschillende onderhoudspakketten aan. Klik hier voor meer informatie.

Welkom bij Webheld, wij realiseren graag uw website!

Wij vormen een goed op elkaar ingespeeld team professionals dat u heel graag helpt om online op de beste manier vindbaar te zijn.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Een kop koffie of thee staat voor u klaar!

Website door: Webheld.nl

Webheld is ook te vinden op HostingWijzer.nl

NieuwsbriefBlijf op de hoogte en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief