Sint-Jansgemeente zeer tevreden over maatwerk reserveringssysteem

De uitbraak van de Coronacrisis drukt een stempel op het jaar 2020. Voor kerken en kerkgangers betekende het een tijdelijke sluiting en gedwongen viering op afstand. Lege banken op zondag. Een plotseling gemis van samenzijn. Hoewel de crisis nog niet bezworen is, is die fase van de ‘Coronatijd’ gelukkig voorbij.

Dat betekent tijd voor een terugblik. Voor Webheld gaf deze situatie aanleiding tot het bieden van een digitale oplossing – want daar zijn wij sterk in – voor de reserveerplicht die werd ingesteld. Betreurenswaardig als de aanleiding is, zijn wij blij met de ontwikkeling van Meevieren, ons reserveersysteem dat inmiddels door vele kerken door het hele land wordt gebruikt.

Roadmap: Meevieren in ontwikkeling
In eerste instantie hebben wij ons gefocust op de basisfunctionaliteit. Wij wilden een reserveringssysteem bieden dat eenvoudig te beheren en gebruiken was, snel in gebruik te nemen en tegen een vriendelijke prijs. Uiteraard moest het alle relevante reserveerfuncties hebben.

Met steeds meer geïnteresseerde kerken kregen we ook steeds meer vragen en specifieke wensen te horen. Veel vragen en wensen kwamen op onze roadmap: de lijst met verbeteringen, eventuele toevoegingen en andere functionaliteiten die een duidelijke meerwaarde zouden bieden. Een aantal van deze functionaliteiten zijn voortgekomen uit het reserveringssysteem dat wij maakten voor de Sint-Jansgemeente in Gouda. Daarom willen we graag iets delen over deze speciale versie van Meevieren.

Sint-Jansgemeente Gouda: een reserveringssysteem op maat

De Sint-Jansgemeente uit Gouda is een grote gemeente die is onderverdeeld in twee wijken en meer dan 30 buurten. Ook hebben zij te maken met een groot kerkgebouw – de langste kerk in Nederland zelfs – met verschillende in- en uitgangen, waarlangs bezoekers geleid moeten worden. De Sint-Jansgemeente uit Goude heeft ons daarom benaderd met de vraag of wij een aantal functionaliteiten kunnen ontwikkelen die buiten het standaard reserveringssysteem vallen.

De aangepaste functionaliteiten waar naar gevraagd werd zijn:

– de reserveringspagina is gekoppeld aan het domein van de eigen website;
– de reserveringspagina is in de huisstijl van hun website vormgegeven;
– mensen moeten per buurt uitgenodigd kunnen worden;
– een controle die plaatsvindt op postcode of men uit de vooraf geselecteerde buurt komt;
– mensen moeten automatisch gekoppeld worden aan specifieke ingangen van de kerk;
– mensen dienen bij voldoende plek niet direct aangemeld worden, maar pas na actieve bevestiging door een beheerder;
– aan de beheerderskant moet makkelijk de status van aanmeldingen gewijzigd kunnen worden;
– de beheerdersomgeving wordt zo weergegeven dat die het makkelijk maak om dit op tablet te hanteren, zodat deze te gebruiken is bij de deurcontrole.

Deze functionaliteiten hebben wij gerealiseerd. Na de eerste bouwfase is de reserveringspagina van de Sint-Jansgemeente uitgebreid getest. Voordat de pagina live gezet werd en daarna door middel van het eerste gebruik. Na een afrondende evaluatie is de pagina met grote tevredenheid door de Sint-Jansgemeente ontvangen.

En daar zijn we trots op. Niet alleen omdat we een grote kerkgemeente van dienst kunnen zijn met eigen werk. Maar vooral omdat de ontwikkeling van deze pagina heeft bijgedragen aan de kwaliteit van Meevieren.nl. We zijn dan ook dankbaar voor de heldere communicatie en kritische vragen van de Sint-Jansgemeente, die zeer behulpzaam waren in dit proces. Voor Meevieren betekent deze ene pagina nieuwe mogelijkheden voor de algemene site: zoals de presentielijst voor de deurcontrole.

Welkom bij Webheld, wij realiseren graag uw website!

Wij vormen een goed op elkaar ingespeeld team professionals dat u heel graag helpt om online op de beste manier vindbaar te zijn.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Een kop koffie of thee staat voor u klaar!

Website door: Webheld.nl

Webheld is ook te vinden op HostingWijzer.nl

NieuwsbriefBlijf op de hoogte en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief